slide14 copy
slide13 copy
slide12 copy
slide11 copy
slide10 copy
slide9 copy
slide8 copy
slide7 copy
slide6 copy
slide5 copy
slide3 copy
slide2 copy
ajdovscina
kapela
Nova Gorica Panorama With Part of Friuli
trg-evrope

Za uvod v kolesarsko dirko Po Sloveniji bogato dogajanje na Goriškem

9. junija, 2022

Na Goriškem že odštevamo dneve do začetka kolesarske dirke Po Sloveniji. Novi Gorici je po lanskoletni osvojitvi naslova Naj gostitelja kolesarske dirke Po Sloveniji 2021 pripadla čast, da se dirka začne prav v tem mestu. Z velikim navdušenjem se na Goriškem na dirko pripravljamo tudi letos. Pred prvo etapo od Nove Gorice do Postojne se bo v Novi Gorici zvrstila vrsta prireditev, ki bodo dvigovale utrip do starta v sredo, 15. junija, ob 12.45 na Bevkovem trgu. Na novogoriški mestni občini jih pripravljajo skupaj z Mladinskim centrom Nova Gorica, Javnim zavodom za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina ter Javnim zavodom za šport Nova Gorica in številnimi drugimi društvi, klubi in posamezniki, ki želijo prispevati k čim lepšemu vzdušju pred dirko in med njo. Spremljajoče prireditve se bodo začele že v petek, 10. junija, in se bodo odvijale vse do srede, 15. junija. Vrhunec dogajanja bo v torek in sredo. V torek, 14. junija, bo ob 16.30 na Bevkovem trgu najprej na sporedu prvi del prireditve Športnik Goriške, ob 18. uri bo sledila novinarska konferenca na prostem s Tadejem Pogačarjem in Matejem Mohoričem, nadaljevalo se bo z drugim delom prireditve Športnik Goriške, ki jo bo vodil novinar Ervin Čurlič, zaključilo pa s koncertom skupine Joker out. V sredo bo sledil start prve, čezmejno obarvane etape, kot se za Novo Gorico, ki bo leta 2025 v sodelovanju s sosednjo Gorico Evropska prestolnica kulture, spodobi.

V sredo, 15. junija, ob 12.45, se bodo Tadej Pogačar, Matej Mohorič in njuni tekmeci pognali z Bevkovega trga v Novi Gorici. Ker se bo merjenje časa začelo na nekdanjem solkanskem maloobmejnem prehodu, boste najboljše kolesarje sveta lahko spremljali po Erjavčevi in mimo Trga Evrope po Kolodvorski ulici nekoliko počasneje in jih tako lažje ujeli v objektiv. Po letu 2004 ponovno dirka vstopa v Italijo, kjer se bodo kolesarji zapeljali po ulicah Gorice, nato preko Oslavja in Števerjana ponovno v Brdih v Slovenijo.

Prihaja 22 ekip, okoli 150 kolesarjev, pokrite so vse celine, gre pa omeniti številko ena svetovnega kolesarstva Tadeja Pogačarja, zmagovalca dirke Milano-Sanremo in pa aktualnega državnega prvaka Mateja Mohoriča. Včeraj je bil potrjen prihod Jana Tratnika ter Domna Novaka, ki sta vozila italijanski Giro, v avstralski ekipi bo tekmoval Luka Mezgec. Obeta se torej pravi kolesarski spektakel z najboljšimi kolesarji sveta. Torkovo novinarsko konferenco pred začetkom dirke, na kateri bosta sodelovala tudi Tadej Pogačar in Matej Mohorič, bodo poleg novinarjev lahko spremljali tudi obiskovalci, saj bo potekala na prostem, na Bevkovem trgu in bo zagotovo pritegnila veliko kolesarskih navdušencev. Začela se bo ob 18. uri.

Na dan dirke, 15. junija, bo v Novi Gorici popolna zapora Kidričeve ulice med 6.00 in 15.00 od krožišča z Erjavčevo ulico do uvoza k banki NKBM ter med 10.00 in 15.00 še do križišča Kidričeve ulice z Vojkovo cesto.

program spremljajočih prireditev

informacije o zapori cest in parkirišč

< Vse novice

Sledite nam

Oxygen Icon Box

Zavod za turizem

Oxygen Icon Box

Vipavska dolina

Oxygen Icon Box

Dogodki Nova Gorica in Vipavska dolina

Oxygen Icon Box

@VipavaValleySI

Oxygen Icon Box

@vipavavalley_official

Prijavi se na e-novice

Kontaktni podatki

Javni zavod za turizem 
Nova Gorica in Vipavska dolina
Trg Edvarda Kardelja 1
5000 Nova Gorica
Telefon: 05 330 46 00
E-mail: nova-gorica@vipavskadolina.si

TIC Nova Gorica in Center trajnostne mobilnosti Nova Gorica
Kidričeva ulica 11
5000 Nova Gorica
Telefon: 05 330 46 00, 041 460 217
E-mail: nova-gorica@vipavskadolina.si

TIC Ajdovščina
Prešernova ulica 9
5270 Ajdovščina
Telefon: 05 365 91 40, 031 355 110
E-mail: ajdovscina@vipavskadolina.si

TIC Renče – Vogrsko
Bukovica 43
5293 Volčja Draga
Telefon: 041 490 227
E-mail: rence-vogrsko@vipavskadolina.si

Skip to content