slide14 copy
slide13 copy
slide12 copy
slide11 copy
slide10 copy
slide9 copy
slide8 copy
slide7 copy
slide6 copy
slide5 copy
slide3 copy
slide2 copy
ajdovscina
kapela
Nova Gorica Panorama With Part of Friuli
trg-evrope

Več kot 100 dogodkov za nepozabno Goriško poletje 2024

11. junija, 2024

Goriško poletje se ponovno vrača in prinaša nepozabno poletno dogajanje z več kot 100 dogodki, ki bodo popestrili poletne dni od 13. junija do 31. avgusta 2024. Program, ki ga je pripravil Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina ob podpori Mestne občine Nova Gorica in v sodelovanju s številnimi lokalnimi akterji, ponuja pester nabor prireditev na različnih lokacijah v mestu, na podeželju in čez mejo.

Goriško poletje bomo uradno otvorili 14. junija, ko bo Novo Gorico obiskala kolesarska karavana dirke Po Sloveniji. V večernih urah pa bo dogajanje popestril nastop Tatjane Mihelj in ABBAmia ob 60. obletnici Krajevne skupnosti Nova Gorica. Glasbeno obarvan bo tudi že večer prej, s prvim izmed treh Glasbenih večerov Tabor. Na prvi poletni dan, 21. junija, se bo ob 16. uri v središču Nove Gorice začel Praznik glasbe, ki je del priznane mednarodne iniciative 'Fête de la Musique'. Glasbeni nastopi se bodo odvijali vse do 23. ure na več lokacijah po mestu, vrhunec pa bo ob 21. uri na Ploščadi Silvana Furlana s koncertom skupine Katalena.

Med večjimi dogodki gre omeniti koncert Slavka Ivančiča in skupine Flirrt, ki bosta na sporedu 19. julija in 23. avgusta, ter Festival SAXGO24, ki se začenja 28. junija na Ploščadi Silvana Furlana v Novi Gorici. Z julijem si boste lahko v Domu upokojencev Nova Gorica ogledali prvo predstavo iz niza 27. Mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica. Med festivalskimi prireditvami napovedujemo Letni kino Silvana Furlana (od 24. julija do 31. julija), Mednarodni festival Glasbe sveta (od 25. julija do 3. avgusta) ter Poletno sceno (od 24. junija do 6. julija).

Poleg osrednjih dogodkov bo poletne dni popestrilo tudi veliko prireditev lokalnih društev, kot so praznik Šempasa Mohorjevo, B'ndimska kvatrnica v Braniku, Praznik polente in Poletna polenta, krajevna praznika Kromberk-Loke in Prvačina ter Kulturno-etnološka prireditev Kovaški odmev.

Goriško poletje se bo zaključilo v velikem slogu z Dnevom ljubiteljske kulture, kjer se bodo predstavila kulturna društva, ki so del Zveze kulturnih društev Nova Gorica. Dan bo obogatil gastronomski festival Okusi brez meja na Delpinovi ulici, za glasbeno poslastico pa bo poskrbel tradicionalni koncert Goriškega pihalnega orkestra z uspešnicami skupine Queen.

Občani boste v tem tednu prejeli zgibanko s programom poletnih prireditev »Goriško poletje 2024«, ki bo vključevala dogodke do 9. julija, drugi del zgibanke sledi v začetku julija. Zgibanka bo na voljo tudi v Turistično-informacijskem centru v Novi Gorici. Celoten program dogodkov je v elektronski obliki na voljo na spletni strani Javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina (https://turizem-novagorica-vipavskadolina.si), na uradnem turističnem portalu Vipavska dolina (www.vipavskadolina.si) ter na spletni strani Mestne občine Nova Gorica (www.nova-gorica.si) v zavihku Goriško poletje.

Vabimo vas, da se pridružite dogodkom Goriškega poletja 2024 in skupaj z nami ustvarite nepozabne poletne spomine.

Program prireditev 1. del

< Vse novice

Sledite nam

Oxygen Icon Box

Zavod za turizem

Oxygen Icon Box

Vipavska dolina

Oxygen Icon Box

Dogodki Nova Gorica in Vipavska dolina

Oxygen Icon Box

@VipavaValleySI

Oxygen Icon Box

@vipavavalley_official

Prijavi se na e-novice

Kontaktni podatki

Javni zavod za turizem 
Nova Gorica in Vipavska dolina
Trg Edvarda Kardelja 1
5000 Nova Gorica
Telefon: 05 330 46 00
E-mail: nova-gorica@vipavskadolina.si

TIC Nova Gorica in Center trajnostne mobilnosti Nova Gorica
Kidričeva ulica 11
5000 Nova Gorica
Telefon: 05 330 46 00, 041 460 217
E-mail: nova-gorica@vipavskadolina.si

TIC Ajdovščina
Prešernova ulica 9
5270 Ajdovščina
Telefon: 05 365 91 40, 031 355 110
E-mail: ajdovscina@vipavskadolina.si

TIC Renče – Vogrsko
Bukovica 43
5293 Volčja Draga
Telefon: 041 490 227
E-mail: rence-vogrsko@vipavskadolina.si

Skip to content