slide14 copy
slide13 copy
slide12 copy
slide11 copy
slide10 copy
slide9 copy
slide8 copy
slide7 copy
slide6 copy
slide5 copy
slide3 copy
slide2 copy
ajdovscina
kapela
Nova Gorica Panorama With Part of Friuli
trg-evrope

Študijski dan za novinarje v Vipavski dolini

16. maja, 2022

V Vipavski dolini so v torek, 10. maja 2022, gostili novinarje iz Slovenije in zamejstva, ki so jih povabili na poseben študijski dan, poimenovan Skok v Rajsko dolino. Najpogumnejši so v dolino dobesedno skočili, 15 predstavnikom različnih medijev so v Zavodu za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina omogočili skok s padalom v tandemu. Za tiste, ki so raje ostali trdno na tleh, pa so pripravili krajši pohod do manj znanega naravnega bisera na robu Trnovske planote, naravnega mostu Skozno.

Da Rajska dolina obstaja!, kot se glasi ena od promocijskih kampanj, ki jo v Zavodu pripravljajo že tretje leto zapored, so novinarje prepričali še z okušanjem lokalnih dobrot na Frlanovi kmetiji ter v gostilni Termika, kjer so se predstavili tudi vinarji s svojimi vini. V Vipavsko dolino te dni že vabi kulinarični mesec Okusi Vipavske, ki se bo zaključil s festivalom Okusi Vipavske 5. in 6. junija na Dvorcu Zemono. V Regijski razvojni agenciji ROD, ki že petnajstič organizira priljubljen festival, stavijo na tradicijo spajanja veščin izkušenih kuharskih mojstrov s preprostostjo domače kuhinje, ki v ospredje postavlja lokalne sestavine, tradicijo, a tudi inovativnost, ki je zavita v sodobne kulinarične trende.

Vipavska dolina je s svojo ugodno lego in mikroklimo pravi raj za številne outdoor aktivnosti skozi vse leto. Jadralno padalstvo je zaradi izjemnih naravnih danosti v Vipavski dolini postalo najbolj priljubljena adrenalinska izkušnja. Vse bolj se razvija kolesarjenje vseh zvrsti, pohodništvo, ribolov in supanje. Odlična enogastronomska ponudba v kombinaciji številnimi možnostmi za aktivno preživljanje prostega časa v objemu čudovite pokrajine privablja na destinacijo vse več gostov. Direktorica Zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina Erika Lojk je novinarje seznanila z naslednjimi informacijami: »Med koronskima letoma so prednjačili domači gostje, trend se že obrača. Letošnja pomlad prinaša dobre obete za poletno sezono. Turistični vodniki s terena sporočajo, da tako zasedeni v zadnjih nekaj letih še niso bili. Približujemo se torej zasedenosti iz leta 2019. Na območju celotne destinacije je 4600 turističnih postelj, v zadnjem obdobju se je povprečno število nočitev dvignilo z 2,2 na 2,7 odstotka.«

< Vse novice

Sledite nam

Oxygen Icon Box

Zavod za turizem

Oxygen Icon Box

Vipavska dolina

Oxygen Icon Box

Dogodki Nova Gorica in Vipavska dolina

Oxygen Icon Box

@VipavaValleySI

Oxygen Icon Box

@vipavavalley_official

Prijavi se na e-novice

Kontaktni podatki

Javni zavod za turizem 
Nova Gorica in Vipavska dolina
Trg Edvarda Kardelja 1
5000 Nova Gorica
Telefon: 05 330 46 00
E-mail: nova-gorica@vipavskadolina.si

TIC Nova Gorica in Center trajnostne mobilnosti Nova Gorica
Kidričeva ulica 11
5000 Nova Gorica
Telefon: 05 330 46 00, 041 460 217
E-mail: nova-gorica@vipavskadolina.si

TIC Ajdovščina
Prešernova ulica 9
5270 Ajdovščina
Telefon: 05 365 91 40, 031 355 110
E-mail: ajdovscina@vipavskadolina.si

TIC Renče – Vogrsko
Bukovica 43
5293 Volčja Draga
Telefon: 041 490 227
E-mail: rence-vogrsko@vipavskadolina.si

Skip to content