slide14 copy
slide13 copy
slide12 copy
slide11 copy
slide10 copy
slide9 copy
slide8 copy
slide7 copy
slide6 copy
slide5 copy
slide3 copy
slide2 copy
ajdovscina
kapela
Nova Gorica Panorama With Part of Friuli
trg-evrope

Mestna občina Nova Gorica je naj gostitelj 27. kolesarske dirke Po Sloveniji

15. julija, 2021

Sočasno z dirko Po Sloveniji od leta 2018 poteka tudi izbor za nagrado Naj gostitelja. Namen nagrade je predvsem v spodbudi destinacij in njihovih aktivacijah, ki še dodatno pripomorejo k mednarodni promociji športa, kolesarstva in Slovenije. V Mestni občini Nova Gorica se je za dirko Po Sloveniji pripravilo več kot 30 spremljajočih aktivnosti, v same priprave pa je bilo vključenih veliko akterjev vseh generacij. Vsa naša prizadevanja so se obrestovala, saj je bila 4. kraljeva etapa dirke Po Sloveniji na Goriškem pravi športni praznik. Vse to je prepoznala tudi komisija, ki je izbirala naj gostitelja kolesarske dirke. Laskavi naziv Naj gostitelja 27. kolesarske dirke Po Sloveniji je tako komisija 14. julija na Sveti Gori, kjer smo pred mesecem dni gostili tudi cilj kraljeve etape, podelila Mestni občini Nova Gorica.

Kot je v obrazložitvi zapisala komisija v sestavi Organizacijskega odbora dirke Po Sloveniji v sodelovanju s predstavnikom slovenske turistične organizacije in predsednikom turističnih novinarjev, je Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju z Javnim zavodom za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina prevzela vlogo koordinatorja vseh spremljevalnih aktivnosti četrte etape dirke Po Sloveniji in pri tem izpostavljala varnost zaradi epidemiološke situacije in hkrati pozivala k izdelavi trajnostnih ekoloških navijaških rekvizitov oziroma instalacij. Na mestni občini se je opravili tudi operativne sestanke z vsemi šolami, vrtci, krajevnimi skupnostmi, turističnimi društvi, s športnimi društvi, kulturnimi društvi in javnimi zavodi. Aktivnosti društev sta koordinirala podžupan mestne občine Simon Rosič in direktorica Javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina Erika Lojk. Kolesarska evforija, ki se je začela že v času kolesarske dirke po Italiji, se je do dirke Po Sloveniji samo še stopnjevala. Da je temu tako, priča dejstvo, da so številne spremljevalne aktivnosti ustvarjale vse generacije, številne institucije, društva in posamezniki.

Nagrado za Naj gostitelja – pokal, ki je oblikovno enak pokalu zmagovalca dirke Po Sloveniji (gre za repliko najstarejšega, kar 5200 let starega lesenega kolesa, najdenega na ljubljanskem barju) – je v imenu Mestne občine Nova Gorica sprejel podžupan Simon Rosič.

Komisija je poleg naziva Naj gostitelj nagrade podelila tudi ostalim občinam oziroma destinacijam, ki so letos sodelovale na dirki. Vse so namreč izjemno opravile delo na področju koordinacije pri organizaciji dirke ter številne aktivacije, ki so dirki dale prav poseben pečat in Slovenijo ter kolesarstvo še enkrat več postavile na športni in turistični zemljevid sveta. Vseh 30 destinacij je tako prejelo podpisano zeleno majico zmagovalca 27. dirke po Sloveniji Tadeja Pogačarja.

< Vse novice

Sledite nam

Oxygen Icon Box

Zavod za turizem

Oxygen Icon Box

Vipavska dolina

Oxygen Icon Box

Dogodki Nova Gorica in Vipavska dolina

Oxygen Icon Box

@VipavaValleySI

Oxygen Icon Box

@vipavavalley_official

Oxygen Icon Box

@Vipavskadolina

Prijavi se na e-novice

Kontaktni podatki

Javni zavod za turizem 
Nova Gorica in Vipavska dolina
Trg Edvarda Kardelja 1
5000 Nova Gorica
Telefon: 05 330 46 00
E-mail: nova-gorica@vipavskadolina.si

TIC Nova Gorica in Center trajnostne mobilnosti Nova Gorica
Kidričeva ulica 11
5000 Nova Gorica
Telefon: 05 330 46 00, 041 460 217
E-mail: nova-gorica@vipavskadolina.si

TIC Ajdovščina
Prešernova ulica 9
5270 Ajdovščina
Telefon: 05 365 91 40, 031 355 110
E-mail: ajdovscina@vipavskadolina.si

TIC Renče – Vogrsko
Bukovica 43
5293 Volčja Draga
Telefon: 041 490 227
E-mail: rence-vogrsko@vipavskadolina.si

Skip to content